13 misvattingen bij rugpijn

Bij rugklachten krijg je vaak her en der advies over wat je moet en mag doen bij rugpijn. Maar welke verhalen zijn juist? Hier alvast 13 vaak voorkomende fabels over rugpijn.

Lees meer

Je Rug Kraken bij Lage Rugpijn?! Wat Houdt Het Eigenlijk In?

Heb je wel eens je rug laten “kraken” bij een Manueel Therapeut of Chiropractor? Weet je eigenlijk wel wat er nou gebeurt is of wat je rug kraken inhoudt? Er zijn veel mensen die de verkeerde informatie krijgen of hebben gekregen! Ben jij daar één van?

Lees meer

Waarom is rust tussen trainingen toch zo belangrijk?

Trainen, trainen en nog meer trainen, dit lijkt de beste manier om beter te presteren. “Hoe meer, hoe beter” is een veelvoorkomende misvatting. Deze opvatting gaat op tot op een zekere hoogte. Men kan zich verbeteren door meer of harder te trainen, maar het lichaam is niet gemaakt om onbeperkt mee te trainen.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een osteopaat, chiropractor en manueel therapeut?

Als patiënt is het vaak moeilijk om te weten waar hij voor zijn specifieke klachten moet zijn en welke therapie hij hierbij kan verwachten. Eén van de grootste onduidelijkheden binnen de zorgsector is het verschil tussen chiropraxie, osteopathie en manuele therapie. Om duidelijkheid te scheppen vindt u in het eerste deel een stukje geschiedenis waarna in het tweede deel de actuele situatie met wetenschappelijk bewijs.

Lees meer